یزدفردا :پژوهشگران ایرانی به روش جدید تولید پودر ماده بسیار مقاوم کاربید بور " دومین ماده سخت پس از الماس " دست یافتند .

خبر علمی یزدفردا :جعفر اسد زاده پزوهشگر دانشکده فنی دانشگاه تهران و مجری طرح گفت : کشورهای تولیدکننده , دانش فنی و همچنین خود ماده را در اختیار ما قرار نمی دادند.

وی افزود : در این طرح با استفاده از روش ابتکاری سل ژل ما موفق به تولید پودر کاربید بور با هزینه کم و روشی آسانتر از شیوه متداول باخلوص 98 و 6 دهم درصد شدیم که امکان کاهش ناخالصی کربن و افزایش خلوص به 99 و 9 دهم درصد نیز وجود دارد.

اسدزاده روش کار خود را تولید محلول به کمک اسید بوریک و اسید سیتریک وعملیات حرارتی تا 1450 درجه سانتی گراد بیان کرد و گفت : محصول این فرایند پودر کاربید بور با قطر 4 تا 5 میکرون است که نیازی به عملیات خردایش پودر کردن ماده جامد ندارد.

این پژوهشگر ایرانی تصریح کرد : این در حالی است که در روش متداول از ماده اولیه جامد و با2000 درجه سانتی گراد حرارت کاربید بور تهیه شده و پس از آن باید مرحله خردایش روی آن انجام شود و از آنجا که این ماده بسیار سخت است , دراین عملیات ذرات ناخالصی وارد آن می شود که باید در مرحله شتسشوی اسیدی ناخالصی ها را جدا کرد ولی این مراحل خردایش و شستشوی اسیدی در روش جدید ما حذف شده است.

مجری طرح افزود : این ماده به دلیل سختی بالا, وزن حجمی کم و مقاومت در برابر مواد شیمیایی خورنده , در تجهیزات ورزشی , ابزارهای سایش , ماده جاذب نوترون و پرتابه های پرسرعت کاربرد دارد .
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا